16:30

Hökåsen BK

Referat: IK Oden Utv - Hökåsen BK

Träningsmatch för U-laget mot Hökåsen som spelar i div 6. Förutom spelare från U-lagets trupp hade vi med Liam, Leon, Johnny och Karl från P08 samt Daniel, Hampus, Robin, Sebastian och Oscar Granö från A-lagets trupp. Varav Daniel, Hampus och Sebastian deltog i gårdagens träningsmatch mot Frövi.

Vi var inte vakna i inledningen då Hökåsen fick en målchans efter bara 26 sekunder. En djupledsboll som ledde till ett bra skott som Robin reflexräddade. På den efterföljande hörnan fick vi en jättekontring 2 mot 1 men mittbacken rev omkull Linus som var på väg igenom, vilket resulterade i gult kort och tyvärr ett tidigt byte på Linus (som dock kom in igen i andra halvlek).
Vi började få ordning på spelet och hade stort bollinnehav men oskärpa i avslut och de avgörande passningarna medförde att 0-0 stod sig. Hökåsen hade sedan en jättechans att ta ledningen på en hörna som Robin boxade ut och deras spelare fick drömträff på volley från straffområdeslinjen men Robin slängde sig och gjorde en fantastiskt bra räddning! Tyvärr sträckte han axeln kort därefter och vi tvingades byta honom i paus.
Vi borde verkligen ha gjort mål på en trippelchans där först Johnny och sedan Osama hade chansen att skjuta mål från typ två meter, bra räddningar först av f d Oden-målvakten Rasmus Bromé men Osama lyckades på något sätt skjuta över målet på andrareturen.
0-0 stod sig i paus.

Rasmus Wallenius som ju var målvakt i pojklaget hoppade in i målet och gjorde det med bravur. Han inledde nästan direkt med en reflexräddning vid bortre stolpen och tog ytterligare fyra avslut, varav två var nästan givna mål!
Vi ökade tempot i andra halvlek och med Kevin som forward kunde vi hålla kvar bollen däruppe och få längre anfall.
Efter ca 10 minuter kom rättvist 1-0 efter fint väggspel mellan Kevin och Sebastian där den senare pricksköt in bollen i mål vid vänstra stolproten.
Men Hökåsen kom tillbaka ganska snabbt och kvitterade efter att vi tappat bollen i uppspelsfasen, vilket gav friläge och skott i mål där Rasmus inte kunde göra så mycket.
Vi hade mer att ge. Kevin tog hand om en frispark från 30 meter. Stenhårt skott med vänstern som Rasmus Bromé gjorde en otrolig räddning på, men Sebastian var framme på returen och satte sitt andra mål i matchen till 2-1!
Hökåsen svarade på nytt: De var farliga på fasta situationer då våra yngre spelare hade svårt att hålla emot de storvuxna motståndarna. En hörna från vänster lobbnickades in i vänstra krysset, här kunde Rasmus inte göra något heller.
Sista kvarten bytte vi in spelare som hade blivit utbytta i halvtid för att få in mer energi: Kosta och Suhayb på varsin kant.
Det var ett bra drag för i 83:e minuten hittade Alan fram till Suhayb som störtade fram på högerkanten och slog ett stenhårt markinlägg mot bortre stolpen där Kosta spurtade och bredsidade in 3-2!
Inte nog med det: I 90:e minuten pressade Kevin Hökåsens mittback så han tappade bollen som till slut hamnade till Oscar Granö som spelade fram Kosta som denna gång använde högerfoten när han satte 4-2 från nära håll!

Därmed tog vi en seger efter en mycket underhållande andra halvlek som bjöd på hela sex mål. Alla fick viktig speltid och våra P08:or hade bra nytta av den här matchen där de fick känna på fysiskt starkt motstånd.

Till matchens lirare utnämner vi Rasmus Wallenius som höll nollan som mittback i första halvlek, klev in i målet i andra halvlek och räddade 5 av 7 avslut!